Followers

Monday, January 9, 2012

hargailah mereka


assalamualaikum dan salam sejahtera...

td aje kata tak nak post entry apa2...tp skrg lain pulak,
bukan sbb exam batal ke apa2,
tp smuanya sebab tersentuh hati bila baca tajuk berita ni...


semoga Allah SWT jauhkan aku dari sifat negatif ini...

ibu bapa merupakan org yang paling bertuah apabila melahirkan anak2 kerana telah melahirkan zuriat yang mampu menjadi pemimpin kepada agama, bangsa dan negara. oleh itu, anak2 perlulah menghargai mereka, menghargai susah payah mereka melahirkan, membesarkan dan memberikan segala-galanya menurut kemahuan anak2.

ingatlah, apabila kita mengabaikan ibu bapa kita, anak2 kita juga akan melakukan perkara yang sama kepada kita.

HARGAILAH MEREKA SEMASA MEREKA MASIH HIDUP, JANGAN MENYESAL DI KEMUDIAN HARI.

WASSALAM




6 comments:

Hanif Idrus said...

betul!!! Kit asebagai anak kena hormat dan jaga ibu bapa kita. Itu Tanggungjawab!! bukan buang. Sakit hati tgk benda macam i.. Dah tua nanti, anak dia lak balas

iemah said...

sy sokong tu....
knp anak2 skrg xpernah fikir prsn org tua....

FatinAmirah said...

tegamak buat mcm tu kt insan yg paling bernilai dalam hidup.tpi adat dunia,what goes around comes around,nnti silap2 anak2 dia buat balik mcm tu

SyazwanSarawak said...

lepas tengok ceramah ustaz don daniyal, baru mulai memikirkan nasib orang tua sendiri kelak nanti

iemah said...

SMG ALLAH JAUHKAN KITA DR SIFAT NEGATIF INI....AMIN

rozeeta rashid said...

tu la orang cakap ibubapa boleh jaga 10 orang anak tapi 10 orang anak belum tentu boleh jaga ibubapa. sama2 kita berbakti pada ibubapa kita selagi masih ada kesempatan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...