Followers

Saturday, January 21, 2012

esk dh nk pulang...

assalamualaikum dan salam sejahtera...

skrg tamatlah pengajian aku di UPSi...
Alhamdulillah, bersyukur kpd ALLAH SWT kerana aku berjaya menamatkan
pengajian selama 3 1/2 tahun di sini...

terima kasih kepada semua pensyarah yang sudi mencurahkan ilmu kepada aku dan kawan2...
terima kasih kepada kawan2 di atas segalanya sepanjang berada di sini selama 3 1/2 tahun...
terima kasih kepada semua pengetua2, felo2, staf2, pekerja2 sama ada dari yang berpangkat hinggalah tukang kebun, tukang sapu n tukang cuci...

tq for everything...
smg kita bertemu lagi di lain hari...

esk bermulalah kerjaya aku sbg penanam anggur kat kg...
blog pun xtentu bleh update ke atau tidak sbb kt kg xda wifi...mls aaa nk beli berukband...

good bye...

insyaAllah, klu ada masa aku update blog ni, klu xda masa apa lagi, mungkin lama lagi nk update...

esk dh nk balik kg...

kepada semua yang ingin pulang ke kg halaman sempena cuti tahun baru cina,

aku INgin ucapkan

SELAMAT BERCUTI DAN SELAMAT PULANG KE KG...

BIAR LAMBAT ASALKAN SELAMAT...

WASSALAM




Sunday, January 15, 2012

REVIEW

assalamualaikum dan salam sejahtera...

JOM SEMUA MUSLIMIN UTK LEBIH MENGENALI AL-QURAN DENGAN MEMBACA BUKU KARYA RIZAL ABDUR RAHMAN





SINOPSIS 'I LOVE QURAN AND YOU?'

Al Quran sbg kitab suci umt Islam menjadi magnet luar biasa bagi umat agama lain. ia menyimpan pengetahuan dan keistimewaan yang melebihi kitab lainnya. namun ternyata kaum muslimin belum sepenuhnya mencintai kitabnya dengan memperlakukannya sesuai haknya.

Kini adalah saatnya mengetuk pintu hati kita berkali-kali. Dan bertanya di dalam hati, sudah seserius manakah kita mendekatkan diri dengan Al-Quran. Apakah selama ini kita memang benar-benar mencintainya, atau ia hanya perkataan di bibir sahaja.

Buku ini diharapkan menjadi motivasi yang bagus buat remaja kita agar mengenal Al-Quran. Sehingga mereka mahu untuk menjadikannya teladan dan petunjuk hidupnya.

marilah sama-sama kita menghayatinya..



Saturday, January 14, 2012

Bloglist Monster RAWR


assalamualaikum dan salam sejahtera...

jom join segmen ni



kena nyatakan sebab aku join bloglist ni...

aku sj nk join memandangkan hari ni aku tak masukkan apa2 entry lg dlm blog aku sbb tlalu sibuk ngn tesis..
satu lagi sebab aku di tag oleh cik dodol...
tq cik dodol
sgt jarang bila aku ditag tak join, hampir kesemuanya aku join...

nk tahu syarat penyertaan, bleh klik DI SINI..

aku nak tag



&




Friday, January 13, 2012

tesis

assalamualaikum dan salam sejahtera...

tak sempat nak post entry apa2 hari ni...

semuanya sebab tengah edit TESIS untuk dijilid...

minggu depan dh nk hntr...

doakan saya supaya dapat menyiapkan tesis dengan sempurna...

amin...

Thursday, January 12, 2012

Segment F.H | Santai Blogger!

assalamualaikum dan salam sejahtera...

jom join

(thanks kpd MOHD BILLY sbb tag aku ye)




nak join KLIK SINI

Iemah dilahirkan pada bulan SEPTEMBER

nak tag sapa ek?

jom kita tengok sapa yg kena..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


dan


eh, ada sorg lagi la



berita

assalamualaikum dan salam sejahtera...

baca HMETRO hr ni mmg menakutkan.

3 kejadian bunuh berlaku...mcm2 la kes2 ni, jd seram la pulak...

skrg ni kat mana2 pun xselamat, hatta kat rumah sekali pun...


Ajal dirempuh selepas ditembak


Bapa meraung!


Kes penemuan mayat dikerat

  • 10 Ogos 2007: Mayat seorang ahli perniagaan Singapura ditemui pemilik sebuah kondominium di Mont Kiara dalam keadaan dikerat 11 selepas terhidu bau busuk dari peti sejuk ketika mengemas rumah yang dikosongkan penyewa. Mayat mangsa dibungkus menggunakan beg plastik hitam serta disumbat dalam peti sejuk yang dilekat dengan pita pelekat.

  • 30 September 1997: Seorang lelaki menemui mayat yang dikerat empat diasing dengan anggota badan dalam satu bungkusan plastik, manakala kaki, tangan dan kepala pada bungkusan lain yang disimpan dalam beg pakaian di perdu pokok di Batu 6, Jalan Ipoh.

  • 26 Julai 1997: Mayat wanita warga emas ditemui dalam enam beg plastik berasingan dikerat secara melintang sebanyak lima kali menjadi lapan bahagian dibuang dalam semak di Batu 6, Kampung Lubuk Jong, berhampiran Lebuhraya Pasir Mas-Rantau Panjang. Mayat ditemui seorang lelaki pemotong rumput.

  • 3 Julai 1996: Mayat gadis berusia antara 14 dan 19 tahun yang tidak berkepala, tangan dan kaki yang diisi dalam beg plastik ditemui dalam longkang sebuah pasar raya di Taman Ipoh Selatan oleh seorang pekerja Majlis Bandaraya Ipoh.

  • 22 Julai 1993: Misteri kehilangan Adun Batu Talam, Pahang, Datuk Mazlan Idris, terjawab apabila mayatnya ditemui dipotong 18 bahagian dan ditanam dalam lubang sedalam 1.8 meter dan permukaannya disimen di kawasan kebun rumahnya di Kampung Pamah Dong, Ulu Dong, kira-kira 45 kilometer dari Raub.

  • 8 Julai 1993: Penari dan penyanyi, Lily Chua dipotong menjadi 11 bahagian dan dimasukkan dalam sebuah beg beli-belah sebelum dicampak ke dalam parit di Kuala Lumpur.

  • sumber: hmetro


    p/s: Oleh itu, banyakkanlah amal ibadah sebab kita pun xtahu bila kita akan mati (pesanan utk diri sdiri jg)


    novel or buku???


    assalamualaikum dan salam sejahtera.

    akhirnya setelah sekian lama, aku berjaya juga memiliki buku yang aku cari2
    (orang lain semua dh dpt, aku aje yang ketinggalan)

    malas la nk ulas panjang2 sbb nak baca buku ni...

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .



    sapa nak tahu jalan ceritanya, bleh pergi ke kedai buku berdekatan dan beli

    kemudian bacala (baru tahu jalan ceritanya kan?)....hehehe


    Wednesday, January 11, 2012

    setiap pertemuan pasti ada perpisahan

    assalamualaikum dan salam sejahtera...

    hari ni last exam...
    hari ni jg last dpt bertemu ngn kawan2 satu course...
    kita mula bertemu di SITC dan berpisah juga hari ini di SITC...
    myb ada yang dh pulang kg, klu tak pulang pun, mesti tgh berkemas untuk pulang
    atau
    masih busy ngn tesis...
    apa2 pun semoga kita semua dapat bertemu lagi dengan suasana yang lain

    buat semua rakan2
    ku hanya dapat mengatakan...

    secebis KASIH membuatkan kita SAYANG,
    seucap JANJI membuatkan kita PERCAYA,
    sekecil LUKA membuatkan kita KECEWA,
    tetapi sebuah PERKENALAN selamanya bermakna.

    semoga kita bertemu lagi di lain hari...


    Monday, January 9, 2012

    hargailah mereka


    assalamualaikum dan salam sejahtera...

    td aje kata tak nak post entry apa2...tp skrg lain pulak,
    bukan sbb exam batal ke apa2,
    tp smuanya sebab tersentuh hati bila baca tajuk berita ni...


    semoga Allah SWT jauhkan aku dari sifat negatif ini...

    ibu bapa merupakan org yang paling bertuah apabila melahirkan anak2 kerana telah melahirkan zuriat yang mampu menjadi pemimpin kepada agama, bangsa dan negara. oleh itu, anak2 perlulah menghargai mereka, menghargai susah payah mereka melahirkan, membesarkan dan memberikan segala-galanya menurut kemahuan anak2.

    ingatlah, apabila kita mengabaikan ibu bapa kita, anak2 kita juga akan melakukan perkara yang sama kepada kita.

    HARGAILAH MEREKA SEMASA MEREKA MASIH HIDUP, JANGAN MENYESAL DI KEMUDIAN HARI.

    WASSALAM




    entry hari ini???

    assalamualaikum dan salam sejahtera...

    entry hr ni tak ada apa2...

    tumpukan pada exam, ada satu paper lagi...

    pd 11/01/2012...

    ok, good luck kpd smua...

    Sunday, January 8, 2012

    MALAM PRAGRADUASI RAKYAT EMPATI

    assalamualaikum dan salam sejahtera...

    07 JANUARI 2012 bersamaan hari sabtu merupakan hari yang bersejarah buat semua rakyat empati. mlm yang penuh kemeriahan dan mungkin menjadi kenangan yang terindah...
    BUAT SEMUA WARGA EMPATI,
    I LOVE U ALL...
    SMG KITA SEMUA BERJAYA MENJADI KAUNSELOR YANG SATRIA.








    Wednesday, January 4, 2012

    exam

    assalamualaikum dan salam sejahtera...

    tak nak post byk2 hari ni sbb esk exam...

    first paper plak tu...

    to my friends...

    GOOD LUCK.
    SEMOGA CEMERLANG DALAM PEPERIKSAAN

    GOOD LUCK FOR ME TOO...


    Tuesday, January 3, 2012

    jangan mudah menghukum

    assalamualaikum dan salam sejahtera...


    DAH 2 MALAM FACEBOOK DAM YOUTUBE DI BLOCK KAT UPSI NI...

    NI SEMUA MESTI SEBAB KES YANG SEDANG BERLAKU DI UPSI ...

    MACAM2...

    CUMA NAK NASIHAT,

    JANGAN MENILAI SEBELUM MENYELIDIK PERKARA YANG BERLAKU...

    JANGAN MENGHUKUM SEBELUM MENGETAHUI PERKARA SEBENAR...

    JANGAN HANYA MENDENGAR KHABAR ANGIN, KITA TERLALU MUDAH MENJATUHKAN HUKUMAN...

    JANGAN MUDAH PERCAYA TANPA MENDENGAR DARI KEDUA-DUA PIHAK


    p/s: bukan untuk menyinggung mana2 pihak, tetapi memang realiti sejak zaman dahulu hingga zaman sekarang

    devotees- setiap kali

    assalamualaikum dan salam sejahtera...

    jom layan

    video

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...